Verotus

Valuuttakauppaa käydessä tulee sinun pitää huolta myös verotuksesta. Mikäli käyt valuuttakauppaa tosissasi, on erityisen tärkeää ottaa selville verotukseen liittyvät asiat. Koska treidaaminen on liiketoimintaa, on verotus myös sen mukaista.

Pääomavero: 30 – 32 prosenttia

valuuttakaupan tuloja verotetaan kiinteällä 30 prosentilla ja 50 000€ ylimenevältä osalta vero on 32%. Tulot kuuluvat siis pääomaverotuksen piiriin. Vaikka tienaisit vain muutamia satasia maksat 30 prosenttia veroa. Toisaalta suurienkin tulojen vero pysyy vakiona eli enintään 32%.

Tappiot voit vähentää verotuksessa kiinteään 500 euroon asti. Mikäli teet tappiota, kannattaa tämä tarkka summa tarkastaa vielä verottajalta erikseen. Huomaa että valuuttakaupan tuottojen verotuksessa et voi vähentää tekemiäsi sijoituksia, vaan ainoastaan mahdolliset tappiot.

Verotus & kirjanpito

Paperihommat ovat aina kaupankäynnin ikävä pakollinen puoli. Onneksi muun muassa AvaTrade -ohjelmiston avulla voit tulostaa täydelliset raportit verottajalle. Kauppaa käyvien ihmisten kokemuksien mukaan verottaja ei ole tiukkapipoinen valuuttakaupan tositteiden suhteen, vaan pelkät tiliotteet kotiutetuista varoista usein riittävät.

Verottaja ei muutenkaan tutki yksittäisten kansalaisten pankkitilejä. Suosittelemme kuitenkin, että pidät tarkkaa kirjaa tuloistasi!

| Valuuttakauppaopas.info