Velkavipu

Valuuttakaupassa vipu eli leverage on myös olennainen osa ammattimaista valuuttakaupan strategiaa. Velkavipu tarkoittaa, että käyttämäsi finanssiyritys lainaa sinulle rahaa kaupankänytiisi. Mikäli käytät esimerkiksi 100-kertoimella velkavipua ja sijoitat 10 euroa, on sillä markkinoilla kuitenkin 1000 euron voima.

Velkavipu mahdollistaa suuret voitot. Koska kurssierot ja -muutokset saattavat olla hyvin pieniä, on velkavipu nopea ja kätevä tapa tehdä nopeasti voittoa (huomaa, että vivun käyttö kasvattaa myös riskiä).

Miten käytännössä?

Valuuttakauppa vipu tarkoittaa, että markkinapaikka (eToro, AvaTrade) tarjoaa sinulle käyttöön enemmän rahaa kuin itse sijoitat. Jos velkavipu on X100 sijoitat itse 100 USD, on tekemäsi sijoitus kuitenkin voimaltaan 100-kertainen.

Tyypillisimpiä velkavipuja ovat X5, X10, X25, X50, X100, X200 ja X400. Valuuttakauppa on kuitenkin toimii aivan samalla peruspohjalla niin vivun kanssa kuin ilmankin.

Fiksu vipu valuuttakauppaan?

Sinua varmasti houkuttelevat suuret voitot. On helppoa sortua käyttämään suurinta mahdollista vipua. Koska markkinapaikka ei halua hävitä enempää kuin sinun alkuperäisen sijoituksesi, asettavat he Stop Loss arvoksi sijoituksesi määrän. Tämä tarkoittaa, että sinä voit hävitä vain alkuperäisen sijoituksesi verran.

Tästä johtuen pienetkin kurssimuutokset saattavat johtaa tilanteeseen, jossa alkuperäinen sijoituksesi on hävitty ja kauppa suljetaan automaattisesti. Jos kauppasi arvo myöhemmin nouseekin takaisin plussalle, varmasti ketuttaa ja vahvasti. Suuria velkavipuja ei siis kannata käyttää kuin tilanteissa, joissa olet täysin varma tulevan kurssin suunnasta.

Valuuttakauppa vipu ei ole mikään ilmainen lounas. Sen järkevä käyttö on suositeltavaa, mutta sillä voi tehdä myös paljon tappiota. Velkavivun käytöstä yleensä veloitetaan hieman suurempi palkkio transaktiota kohti. Koska markkinapaikat myös hyötyvät voitollisista kaupoistasi on järkevä velkavivun käyttö molemminpuolinen win-win tilanne parhaimmillaan.

| Valuuttakauppaopas.info