Strategia

Valuuttakaupassa rahaa voi tehdä jo pelkällä tuurilla tai aavistuksilla, valuuttakauppa strategia ei siis ole missään nimessä pakollinen asia. Kuitenkin hyvällä strategialla voi valuuttakaupassa pistää rahat poikimaan oikein kunnolla. Strategia erottaa valuuttakaupan uhkapelistä, joten hyvät vinkit kannattaa painaa mieleen.

Ennakointi

Koska monet makrotaloudelliset ja poliittiset tekijät vaikuttavat valuuttoihin pitkällä aikajänteellä, kannattaa seurata muutoksia. Esimerkiksi asuntokauppojen määrät, Yhdysvaltojen työttömyysluvut ja korkojen taso vaikuttavat valuutan arvoon. Vastaavasti positiiviset uutiset vaikuttavat valuutan arvoon vahvistavasti.

Seuraa valuuttakaupan aikana uutisia ja kursseja, näin voit ennakoida muutokset kursseissa.

Odottelu ja peesaaminen

Useimmat valuuttakaupan kävijät eivät ole ammattilaisia. Hyvä strategia onkin seurata ammattilaisten toimintaa ja hyödyntää muitten keräämää tietoa. Voit päätellä suurten massojen toiminnasta tulevia muutoksia ja seurata muiden perässä. Ongelmana vain saattaa olla, että tällöin reagoit jo liian myöhään.

Tämän strategian ongelma onkin ajoituksessa. Massan tekemiin ostoksiin täytyy reagoida nopeasti, jotta siitä pääsee hyötymään.

Muut strategiaan vaikuttavat asiat

Aikajänne

Kannattaa pohtia strategian yhteydessä myös valuuttakaupan aikajännettä. Teetkö kauppaa päivittäin vai pyritkö analysoimaan pitempien aikavälien muutoksia. Mitä pitempää aikajännettä käytät, sitä vähemmän sinun tarvitsee reagoida lyhytaikaisiin valuuttakurssien muutoksiin.

Valuuttaparit

Oikean valuuttaparin valinta on osa strategiaa. Toiset valuutat liikkuvat enemmän kuin toiset. Jyrkemmin reagoivilla pareilla on helpompaa tehdä suuria voittoja lyhyessä ajassa, tällöin varjopuolena on myös suuret riskit hävitä paljon rahaa.

Monet treidaavatkin normaalin päiväkauppansa “turvallisimmilla” valuuttapareilla ja käyvät riskialttiimpien parien kimppuun vain silloin, kun on näkyvissä selviä, helposti ennustettavia muutoksia. Valituilla valuutoilla on vaikutusta myös siihen, miten ja mitä sinun tulisi analysoida.

Riskinsieto

Yksi valuuttakaupan tärkeimpiä taitoja on riskinsietokyky, eli kuinka paljon kestät riskejä. Jos pienetkin tappiot vaikuttavat elämääsi, kannattaa mitoittaa riskit tämän mukaan tai sitten jättää valuuttakauppa kokonaan muille. Mikäli kuitenkin olet valmis ottamaan suurempia riskejä ja samalla haet suurempia voittoja, voi päivätreidaaminen suurilla summilla olla juuri sinua varten. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kauppaa tulisi käydä vain sellaisilla rahoilla, joita sinulla on varaa hävitä.

Valuuttakaupan strategia vaikuttaa siis kaupankäyntiin merkittävästi. Useimmat internetin strategioihin keskittyvät sivustot tarjoavat voittamattomia tekniikoita voittojesi maksimoimiseen, mutta totuus on, että menestyksekäs valuuttakaupan strategia vaatii lähinnä vain tervettä järkeä ja hieman aikaa.

| Valuuttakauppaopas.info